Uddannelseslæger

 

udd læge png
Sydhavnens Lægehus deltager aktivt i videreuddannelsen af yngre læger.

Vi anser denne opgave, som en vigtig og positiv kvalitetssikring, af det samlede danske sundhedsvæsen.

Som patient i vores lægehus, vil du derfor kunne opleve læger i ansættelser af 6-12 måneders varighed, der på linje med de faste læger, varetager udredning og behandling.

Lægehusets uddannelseslæger er færdiguddannede læger med kandidatgrad fra Universitetet, og kan være i alle faser af uddannelsesforløbet til speciallæge.

Uanset niveau, arbejder uddannelseslægerne altid under ansvar af speciallægerne i huset. Det vil derfor forekomme, at konsultationerne bliver kortvarigt forstyrret når vi i lægeteamet hjælper og uddanner hinanden.

 

Nedenfor kan du sætte ansigt på lægehusets aktuelle uddannelseslæger.

Nederst på siden kan du læse mere om lægernes uddannelsesniveau.

 

 

 

IMG_6787

Eir Flatmark Sødal – på barsel
Fase 3 læge
Uddannet ved Københavns Universitet 2012.
Eir bliver speciallæge i almen medicin når hun har været hos os et år.
Hun har ansættelse ved medicinske, kirurgiske og psykiatriske afdelinger, samt i flere forskellige almene lægepraksis.
Hun er ansat fra 1. juni 2021, men går på barsel pr. 8. august.

 

 

IMG_4025 (1)Pernille Kofoed
Fase 3 læge
Uddannet ved Københavns Universitet 2011.
Pernille har en bred erfaring fra medicinske, kirurgiske og psykiatriske afdelinger, samt fra flere forskellige almene lægepraksis.
Hun er ansat hos os fra d. 1. februar 2020 og er aktuelt på barsel.

 

 

IMG_0556Nassima Dekkar – på barsel
Returlæge
Uddannet ved Københavns Universitet 2016.
Nassima har erfaring fra medicinsk og kirurgisk afdeling samt fra almen lægepraksis.
Hun er ansat hos os fra d. 1. oktober 2020 frem til d. 31. marts 2021. De efterfølgende år, vil Nassima være hos os som returlæge ca. en gang om måneden, hvorefter hun igen arbejder hos os fuldtid i 6 mdr.

 

 

IMG_1224Zunaira Gul – på barsel
Returlæge
Uddannet læge fra Pakistan ved University of Health Sciences i 2010.
Zunaira har været ansat på bl.a. lungemedicinsk-, røntgen- og akutafdelinger på flere sjællandske/københavnske hospitaler. Hun har ligeledes hentet erfaringer fra forskellige almene lægepraksis.
Zunaira har været ansat i Sydhavnens Lægehus siden 1. oktober 2019. I årene 2020 til 2022, kommer hun hos os en gang om måneden, hvorefter hun igen arbejder hos os på fuldtid i 6 mdr.

 

image1 (3)Annika Merc
Returlæge
Læge fra Warszawas Universitet 2013
Annika er ansat hos os i 3 1/2 år fra 1. oktober 2018 til 31. marts 2022.
Det første halve år er hun os os på fuld tid, derefter ser vi hende 1 dag om måneden,  som returlæge de følgende 2 1/2 år, mens hun dygtiggører sig på forskellige hospitalsafdelinger. Det sidste halve år af ansættelsen får vi hende igen på fuld tid i lægehuset. Annika har flere års erfaring fra kirurgi og almen praksis.

 

IMG_4382Lars Jørgensen
Returlæge
Læge fra Københavns Universitet 2015
Lars har arbejdet i almen praksis i Norge og opnået en PhD-grad i Schweitz.
I Danmark har han arbejdet både i almen praksis og i flere forskellige specialer på hospitalet.
Lars er ansat hos os fra marts 2021 og 2 år frem indtil april 2023. Det første halvandet år, vil han være i klinikken ca en dag om måneden. De øvrige dage arbejder han på hospitalet. Fra oktober 2022 vil Lars være i klinikken på fuld tid.

 

 

Uddannelseslægernes uddannelse:

Inden en dansk læge, bliver uddannelseslæge, har vedkommende bestået kandidateksamen, ved et af landets fire medicinske universiteter. I Danmark tager det 6 år at uddanne sig til læge.

Herefter venter uddannelsen til speciallæge i ét af 37 specialer. Det tager minimum 6 år at uddanne sig til speciallæge efter endt universitetsuddannelse.

  • KBU – Lægen er i det sidste halvår af sin Kliniske Basisuddannelse og har som minimum været ansat på en hospitalsafdeling i et halvt år. Lægen er typisk ansat hos os i 6 måneder.
  • Intro – Lægen er i introduktionsstilling, som er det første skridt mod at blive speciallæge i almen medicin. Lægen har som minimum et års erfaring som læge, enten via ansættelse på hospital eller både hospital og almen praksis. Lægen er ansat hos os i 6-12 måneder.
  • Fase 1 – Lægen har opnået at få hoveduddannelse i almen medicin og er på vej mod at blive speciallæge. Erfaringen tæller både hospital og almen praksis gennem mindst halvandet år. Lægen er ansat hos os i 6 måneder, hvorefter han/hun arbejder på 5 forskellige hospitalsafdelinger de kommende 2 1/2 år og kommer tilbage hos os i Fase 2 endnu 6 måneder. Gennem hele perioden med hospitalsansættelser kommer uddannelseslægen og arbejder hos os 1 dag om måneden.
  • Retur – Lægen er i gang med 2 1/2 år ansættelse på i alt 5 forskellige hospitalsafdelinger og får derved erfaring fra medicin, kirurgi, gynækologi/obstetrik, pædiatri (børnesygdomme) og psykiatri. I denne periode er han/hun tilbage i praksis 1 dag om måneden.
  • Fase 2 – Lægen har mindst 4 1/2 års erfaring fra flere forskellige almen praksis og har gennemført alle de nødvendige hospitalsansættelser. Han/hun vil typisk have været ansat hos os i fase 1 forud for sine hospitalsansættelser. Et glædeligt gensyn af 6 måneders varighed.
  • Fase 3 – Lægen er igang med sit sidste år inden han/hun opnår specialanerkendelse i almen medicin og er dermed en ganske erfaren læge.