Uddannelseslæger (ansatte læger)

Sydhavnens Lægehus deltager aktivt i videreuddannelsen af færdiguddannede læger på deres vej mod at blive speciallæger. Klinikkens uddannelseslæger er ansat i kortere perioder, typisk 1/2 til 1 år. De har typisk  mellem 1/2 til 10 års lægelig erfaring.

Nederst på siden kan du læse mere om lægernes uddannelsesniveau og klinikkens engagement i lægelig videreuddannelse.

 

IMG_0647
Læge Ivan Krasnik

Returlæge
Læge fra Københavns Universitet 2013
Ivan har tidligere været hos os som fase 1 læge i 6 måneder og arbejder nu på hospital gennem 2 1/2 år. I denne periode kommer Ivan og arbejder hos os 1 dag om måneden. I juni 2019 får vi Ivan tilbage i 6 måneder som fase 2 læge.

 

 

IMG_1153Læge Kathrine Dircks
Fase 3 læge
Læge fra Københavns Universitet 2010
Kathrine er ansat fra 1. august 2018 og 12 mdr. frem, hvorefter hun er speciallæge i almen medicin.
Hun har været ansat i flere forskellige lægepraksis og på mange forskellige hospitalsafdelinger i både medicin, kirurgi, psykiatri og afdelinger for børn og gravide.

 

 

 

image1 (3)Annika Merc
Fase 1 læge
Læge fra Warszawas Universitet 2013
Annika er ansat hos os i 3 1/2 år fra 1. oktober 2018 til 31. marts 2022.
Det første halve år er hun os os på fuld tid, derefter ser vi hende 1 dag om måneden,  som returlæge de følgende 2 1/2 år, mens hun dygtiggører sig på forskellige hospitalsafdelinger. Det sidste halve år af ansættelsen får vi hende igen på fuld tid i lægehuset.
Annika har flere års erfaring fra kirurgi og almen praksis.

 

 

IMG_1141Læge Tine Kolenda – på barsel
Introlæge
Læge fra Københavns Universitet 2015
Tine har arbejdet på to forskellige hospitalsafdelinger og i en almen lægepraksis før hun kom til os. Tine er ansat i 6 måneder fra d. 1. februar 2018. For tiden afholder Tine dog barselsorlov og vender tilbage i en måned sommer 2019.

 

 

 

_DSC1042

Læge Luba Michaelsson – på barsel
KBU læge
Læge fra Københavns Universitet 2017
Luba har været hos os fra 1. okt. 17 til 20. jan. 18. For tiden holder hun barselsorlov, men kommer tilbage hos os en kort periode i begyndelsen af 2019. Luba har været et halvt år på hospital inden sin ansættelse.

 

Uddannelseslægernes uddannelse:

Sydhavnens Lægehus deltager aktivt i videreuddannelsen af yngre læger. Som patient i vores lægehus vil du derfor kunne opleve læger i kortere ansættelser af 6-12 måneders varighed, der på linje med de faste læger, vil varetage udredning og behandling. Vores uddannelseslæger er færdiguddannede med kandidatgrad fra universitetet og kan være i alle faser af uddannelsesforløbet til speciallæge. Uanset niveau arbejder uddannelseslægerne altid under tæt supervision af de faste læger i huset. Det vil derfor forekomme, at konsultationerne bliver kortvarigt forstyrret når vi i lægeteamet hjælper og uddanner hinanden.
Du kan læse mere om speciallægeuddannelsen her.

  • KBU – Lægen er i det sidste halvår af sin Kliniske Basisuddannelse og har som minimum været ansat på en hospitalsafdeling i et halvt år. Lægen er typisk ansat hos os i 6 måneder.
  • Intro – Lægen er i introduktionsstilling, som er det første skridt mod at blive speciallæge i almen medicin. Lægen har som minimum et års erfaring som læge, enten via ansættelse på hospital eller både hospital og almen praksis. Lægen er ansat hos os i 6-12 måneder.
  • Fase 1 – Lægen har opnået at få hoveduddannelse i almen medicin og er på vej mod at blive speciallæge. Erfaringen tæller både hospital og almen praksis gennem mindst halvandet år. Lægen er ansat hos os i 6 måneder, hvorefter han/hun arbejder på 5 forskellige hospitalsafdelinger de kommende 2 1/2 år og kommer tilbage hos os i Fase 2 endnu 6 måneder. Gennem hele perioden med hospitalsansættelser kommer uddannelseslægen og arbejder hos os 1 dag om måneden.
  • Retur – Lægen er i gang med 2 1/2 år ansættelse på i alt 5 forskellige hospitalsafdelinger og får derved erfaring fra medicin, kirurgi, gynækologi/obstetrik, pædiatri (børnesygdomme) og psykiatri. I denne periode er han/hun tilbage i praksis 1 dag om måneden.
  • Fase 2 – Lægen har mindst 4 1/2 års erfaring fra flere forskellige almen praksis og har gennemført alle de nødvendige hospitalsansættelser. Han/hun vil typisk have været ansat hos os i fase 1 forud for sine hospitalsansættelser. Et glædeligt gensyn af 6 måneders varighed.
  • Fase 3 – Lægen er igang med sit sidste år inden han/hun opnår specialanerkendelse i almen medicin og er dermed en ganske erfaren læge.