Pneumokokvaccination (lungebetændelse)

Pneumokokvaccination (lungebetændelse)

OBS:

Hele landet er ramt af forsyningsvanskeligheder. Vi prioriterer patienter i Sundhedsstyrelsens målgruppe, dvs ældre og kronikere, indtil der igen må være normale forsyninger. Desværre er forsyningerne aktuelt så dårlige, at vi formentlig ikke engang kan vaccinere hele målgruppen. Ring eller send os en email, hvis du vil høre om vi kan vaccinere dig.

Fra den 15. juni 2020 udvides tilbuddet om gratis vaccination mod pneumokokker, til at gælde
alle personer, der er fyldt 65 år  –  uanset om de har en kronisk sygdom eller ej. Personer under 65 år, som tilhører visse risikogrupper, tilbydes ligeledes gratis vaccination.

Når man er blevet vaccineret, forventes det, at man er beskyttet i op til fem år mod de typer af pneumokokbakterier, som vaccinen beskytter imod, men det kan variere fra person til person.

SE LINK med mere info og præcisering af risikogrupper fra Sundhedsstyrelsen.

Falder du ikke ind under ovenstående kriterier, men alligevel ønsker at blive vaccineret mod pneumokokker, kan det klares ved egenbetaling på 500 kr inkl. udgiften til pneumokokvaccinen. Der er ikke pålagt moms på vaccinationshonorar. Du kan betale kontant eller med MobilePay 16232. Vi tager ikke imod Dankort.