Tidligere nyheder

13/12-2018

Vores højt skattede medarbejder gennem 8 år – jordemoder og sekretær Linda Jensen stopper i Sydhavnens Lægehus og har sidste arbejdsdag fredag 21/12-2018. Hun har valgt at vende tilbage til landets pulserende fødeafdelinger som “klassisk” jordemoder. Vi kommer til at savne hende både på vegne af os selv og vores patienter – men ønsker hende alt muligt held og lykke i fremtiden!

 

13/12-2018

Statens Seruminstitut er løbet tør for influenza vacciner. Vi kan derfor aktuelt ikke tilbyde at vaccinere. Såfremt vi igen får vacciner på lager skriver vi her på hjemmesiden.

 

31/10-2018

Måske har du hørt om øget risiko for hudkræft ved brug af medicin indeholdende Hydrochlorthiazid. Der er intet akut problem ved at indtage dette stof og stoffet er heller ikke i sig selv kræftfremkaldende. Stoffet kan på sigt gøre huden lidt mere følsom overfor solens stråler, som kan give anledning til en (meget lille) øgning i tilfælde af hudkræft. Der er IKKE tale om den farlige modermærkekræft, men en mere langsomt voksende kræftform, som i de fleste tilfælde ikke er farlig, hvis den bliver behandlet. Somme tider kan det være en fordel at skifte til et andet præparat, andre gange er det mest fordelagtigt at forblive på samme behandling. Du er altid velkommen til en konsultation hos en af lægerne. Læs Sundhedsstyrelsen meddelelse her

 

1/10 – 2018

Det er tid til influenza vaccination. Alle vores patienter er velkommen til at komme uanmeldt forbi i klinikkens åbningstid og blive vaccineret. Der kan være en smule ventetid, da vi prioriterer vaccinationerne ind imellem de allerede planlagt konsultationer, ligesom der ikke er mulighed for at tage øvrige emner op. Har du behov for en planlagt tid eller for at tale om andet end influenza vaccinen, er du velkommen til at bestille en regulær konsultation i stedet på telefon eller e-portal. Læs mere om influenza vaccinen, tilskudsregler og egenbetaling her: Influenzavaccine

 

30/9-2018

Vi siger farvel til vores KBU læge Stella, som skal videre til almen praksis i Sverige. Vi siger ligeledes farvel og tillykke til vores medicinstuderende Yaffah, som er blevet læge denne sommer.

I stedet byder vi velkommen til 2 nye medicinstuderende Sarah og Naomi, vores nye Fase 1 læge Annika og sidst men ikke mindst Mette, som er lægesekretær og starter hos os i virksomhedspraktik.

Tag godt imod dem alle og læs mere under fanen “mød os”

 

1/8-2018

Vi siger farvel til vores Fase 3 læge Søren og byder velkommen til vores nye Fase 3 læge Kathrine. Hun er dygtig, tag godt imod hende. Kig under fanebladet “mød os”.

 

3/6-2018

Lider du af åreknuder: se her! Veneklinikken på Gentofte Hospital holder åbent hus lørdag d. 9. juni kl . 11-14. Du kan få undersøgt dine åreknuder og få information om behandlingsmuligheder. Se nedenstående link.


Åreknuder

 

3/4-2018-2018

Pr. 1/4-2018 kan alle voksne født i 1974 eller senere blive vaccineret gratis mod mæslinger (samt røde hunde og fåresyge) hvis ikke de tidligere har haft udbrud af sygdommen eller er vaccinerede. Lægen vil ved konsultationen slå op i vaccinationsdatabasen for at kontrollere, at vaccinen ikke allerede er givet tidligere i livet.

 

 

5/2-2018

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet et pilotprojekt vedr. HPV vaccination til drenge. Det løber i 2018. Læs mere her.

 

5/1-2018

1. januar 2018 trådte en ny forsøgsordning vedr. udskrivning af cannabis i kraft. Læs mere om anbefalinger fra Dansk Selskab for Almen Medicin her. Sydhavnens Lægehus læner sig op ad disse anbefalinger. Ligeledes kan du læse mere om de officielle retningslinjer vedr. indikation for behandling med cannabis her.

 

26/2-2018

I dagspressen tales der for tiden om gratis MFR-vaccine til uvaccinerede voksne danskere – for at undgå større udbrud af mæslinger i Danmark. Der er endnu ikke indgået en aftale mellem Regionerne og Praktiserende Lægers Organisation, hvorfor vi fortsat afventer en dato for ordningens begyndelse.

 

15/2-2018

Vi har kortvarigt en ny uddannelseslæge ansat. Rasmus Vaaben er KBU læge og skal være hos os 16/2-31/3 – 2018. Se mere under menupunktet “Mød os”.

 

6/2-2018

Vi har netop ansat en ny læge Tine Kolenda samt to nye medicinstuderende Turid Johannesen og Tine Trinh. Velkommen til alle tre. Se mere under menupunktet “Mød os”.

 

20/1-2018

Vores uddannelseslæge Luba Michaelsson er gået på barsel. Vi forventer Luba tilbage i klinikken i starten af 2019.

 

8/1-2018
Idag har vi sagt farvel til Kirstine Chrillesen, vores medicinstuderende gennem 6 år. Kirstine er netop blevet læge ved Københavns Universitet og vi ønsker hende alt muligt held og lykke i sin fremtidige karriere.
1/12-2017
Klinikken har skiftet navn til Sydhavnens Lægehus. Alle tilmeldte patienter bør have modtaget et nyt gult sundhedskort. Jonas Meile og Heidi Hedegaard ejer klinikken i kompagniskab. Således er alle patienter fremover tilmeldt lægehuset og ikke den enkelte læge. Som patient i lægehuset kan man i reglen gå hos den læge man ønsker.
1/10-2017
Jørgen Meile er gået på pension. Heidi Hedegaard har overtaget Jørgens del af praksis.